Alkotmánytörvénnyel védenék a nyugdíjakat

Nagy József, a Híd parlamenti képviselője sajtótájékoztatóján a nyugdíjak adómentességének garantálásáról szóló alkotmánytörvény javaslatát vázolta fel.

Elmondása alapján a jelenlegi kormány konszolidációs csomagjának része a katonák és a rendőrök szolgálati nyugdíjának megadóztatása. Nem kizárt, hogy a jelenlegi vagy egy jövőbeli kormány a nyugdíjasok megrövidítésével folytatná a pénzügyi források keresését. Hiszen a társadalombiztosító és a magán-nyugdíjpénztárak által kifizetett nyugdíjakat még nem sújtja adó.

„A rendelkezés fő célja a tartós garancia, hogy ne lehessen egyszerű törvénnyel, gyors törvénymódosítással adót kivetni a nyugdíjasokra,” – nyilatkozta Nagy és hozzáfűzte: „Ezért indokolt, hogy a nyugdíjak tartós adómentességét alkotmányos többséggel garantáljuk.”

Az adómentesség a javaslat alapján az öregségi, a rokkant, az özvegyi és árvasági, valamint a korhatár előtti nyugdíjra egyaránt vonatkozna. A szolgálati nyugdíjakat azután érintené, hogy a rendőr vagy a katona már betöltötte az általános nyugdíjkorhatárt.

Szabad Újság

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »