Az eurózóna GDP-je miatt izgulhatunk ma

A tegnapi nap még a szieszta jegyében telt a börzéken, ma viszont a tojásrántotta helyett makroadatokkal indult a reggel. A második negyedéves francia GDP stagnált az első negyedévhez képest, a piac 0,1%-os emelkedést várt. A német GDP hajszálnyival múlta alul a várakozásokat (+1,0% vs. +1,1% becslés): a hátteret még nem tudjuk, de sejtésünk szerint a beruházások alacsonyabb volta fogta vissza a kibocsátást.

A nap gerince az eurózóna 11 órakor megjelenő GDP-adata, ahol éves bázison 0,4%-os csökkenést várnak az elemzők. A reggeli adatok tükrében itt is kiábrándulás várható, ám a mérték kevés ahhoz, hogy azonnali EKB-beavatkozást eredményezzen. Várhatóan tehát visszaadunk az elmúlt napok lendületéből a nap végére, ez főként a bankszektort érintheti kellemetlenül.

Idehaza a MOL első látásra csapnivaló gyorsjelentése adta meg az alaphangot, amit az Állami Nyomda csinos számai nem tudnak kompenzálni. 9 órakor a magyar GDP és inflációs ráta kavarja meg a forintpiaci mozgásokat, de a régióban a cseh GDP is érdekes lesz.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »