Lehallgatták az ismert orosz bloggert

Alekszej Navalnij az irodájában elavult, lehallgatásra alkalmas rendszert talált – kamerát és poloskákat.

Alekszej Navalnij, az ismert orosz blogger lehallgató készülékeket és kamerát talált az irodájában – közölte a honlapján. A megtalált eszközöket videóra vette és közzétette az interneten, így alig egy órával a közzététel után már erről beszélt az egész orosz internet. 

A megfigyelésre és lehallgatásra alkalmas eszközöket Navalnij egyik munkatársa által vásárolt poloskakereső készülékkel találták meg, amit egy nyaralás során vásárolt, és csupán kíváncsiságból vitte be a munkahelyére. A poloskákat a padlót rögzítő szegélybe szerelték be.

Navalnij feljelentést tett, a hatóságok pedig azonnal visszautasították az őket ért vádakat. Az irodába egy tucat rendőr szállt ki, akik elszállították a kamerát és a lehallgató készülékeket, ténykedéseiket pedig szinte élőben követték a bloggerek.

Ahogyan a videón is látni lehet, elég elavult szerkezetekről van szó. Szakértők véleménye szerint elöregedett orosz eszközökről lehet beszélni, a mikrofon és a kamera is túl nagy és a vezetékek mennyisége is nem csupán kockázatot jelentene egy profi számára, hanem kínos is lenne, hiszen jelenleg sokkal kifinomultabb eszközöket használnak az információszerzésre.

Gerő Mária

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »