Az Aeroflot nem küld több járatot Szíriába

Az Aeroflot, Oroszország nemzeti légitársasága nem küld több járatott Szíriába, mert az egyre intenzívebb harcok miatt fokozatosan csökken a Damaszkuszba szóló jegyek iránti kereslet.

A legnagyobb orosz légitársaság, az Aeroflot, augusztus 6-tól megszüntette a szíriai közvetlen járatait – jelentette az ITAR-TASS hírügynökség. A légitársaság a járat megszűnését már július 23-án bejelentette, akkor még határozatlan dátummal, hogy a Szíriában tartózkodó orosz állampolgárok hazatérhessenek, de a járatok megszüntetésére már hétfőn sor került, miután újabb összecsapások zajlottak a lázadók és a kormányerők között Damaszkusz irányításáért.

A légitársaság kereskedelmi okokkal indokolta döntését, miszerint az egyre intenzívebbé váló harcok miatt jelentős keresletcsökkenés volt látható a Szíriába szóló repülőjegyek esetén. Az orosz külügyminisztérium korábban már felhívta az állampolgárok figyelmét arra, hogy amennyiben tehetik, tartózkodjanak a szíriai utazásoktól. Akik a felhívás ellenére is Szíriát tűzték ki úti célul, más légitársaságokkal, egy vagy két átszállással eljuthatnak Damaszkuszba.

Az Aeroflot, Oroszország nemzeti légitársasága, az egyik legrégebben alapított társaság a világon, 1923-ban hozták létre. 1991-ben az állami vállalatot részben privatizálták, az állam 51 százalékot birtokol, ezzel pedig a világon a legnagyobb profitot termelő légitársaságok körébe került.

Gerő Mária

Friss hírek