Belarusz nem bojkottálja az Olimpiát

Belarusz nem tervezi az Olimpia bojkottját azután, hogy Alexander Lukasenko elnök nem kapott olimpiai akkreditációt – adta hírül a RIA orosz hírügynökség. Lukasenko akkreditációjának megtagadását azzal indokolják, hogy csalással nyerte meg a 2010-ben megrendezett elnökválasztást, ami után Minszket ellepték a katonák és más speciális egységek, több tízezer tüntető embert megvertek és hazaküldtek, az ellenzék vezetőit pedig letartóztatták.

Lukasenko a Pekingi Olimpián részt vett, ugyanis a Belarusz Olimpiai Bizottság elnöke, ennek ellenére nem vehet részt Londonban az Olimpián, hiszen Brüsszel az emberi jogok megsértése miatt nem engedélyezi sem Lukasenko, sem több száz kormánytag, hivatalnok, üzletember, újságíró számára az EU-ba való belépést.

Vlagyimir Nesztrerovics, a sportért és turizmusért felelős miniszter elmondta, hogy a bojkott ellenére is a terv szerint haladnak a felkészüléssel a játékosok és részt vesznek az Olimpián. Elmondása szerint egyáltalán nem kívánnak olyanra energiát fecsérelni, ami nem kapcsolódik a fő kérdéshez. Lukasenko 25 érmet vár a belarusz olimpikonoktól, amiből legalább öt arany, tudósított a RIA hírügynökség.

Gerő Mária

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »