Újabb rekordprofit a Samsungnál

Samsungnál nagyon tudnak valamit, hiszen a második negyedéves gyorsjelentés rekordprofitot hozott. A 4,5 milliárd dolláros érték 48%-kal haladta meg az egy évvel korábbit és 3%-kal az első negyedéves értéket. Az elemzők 4,85 milliárd dollár körüli összegre számítottak, ennek ellenére nincs ok a búslakodásra. Az üzemi eredmény bővülése még ennél is durvábbra sikeredett a 79%-os növekedésnek hála.

Így nem meglepő, hogy 4% feletti pluszba lendült a részvény kurzusa. Amit még mindenképpen szeretnénk megemlíteni, az a készülék értékesítés. A legújabb modell (Galaxy S III) május végi bevezetése óta 10 milliós eladást produkált. A többi modell pedig még 40 millióval toldotta meg az összértékesítést, ami jóval több, mint az Apple 26 milliós számai.

Az Amazon jelentése már nem sikerült ilyen fényesre. A bevételek 29%-kal növekedtek 12,83 milliárd dollárra év/év alapon. A nettó profit 7 millió dollárra esett az egy évvel ezelőtti 191 millióról a hatalmas beruházási költségeknek köszönhetően. A kezdeti eladói nyomás után azonban 1% körüli pluszban zárt a részvény.

Starbucks esetében pedig lefőtt a kávé, hiszen több mint 10%-kal került lejjebb a részvény jegyzése a felfokozott várakozások miatt. A részvények kitárazása azért is meglepő, mert a kínai szegmens két számjegyű, robosztus növekedést mutat, aminek köszönhetően 2,93 milliárd dollárról 3,33 milliárdra emelkedtek a bevételek. Ráadásul az egy részvényre jutó eredmény 36 centről 43 centre emelkedett – a várakozások 45 centről szóltak.        

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »