Alkotmányellenes a német választási törvény

Alkotmányellenesnek nyilvánította a Szövetségi Alkotmánybíróság a német választási törvényt. A testület úgy véli, az „számos tekintetben sérti az egyenlő választójog elvét, és a politikai pártok egyenlő esélyhez való jogát.” Egy évvel a következő parlamenti választások előtt a bírák így ismét hatalmas kihívás elé állították Angela Merkelt és a koalíciót.

A szövetségi kormány gyorsan reagált a döntésre. „A koalíció már augusztus második felében kész elkezdeni a tárgyalást az SPD, és a Zöldek képviselőivel az új választási törvényről” – nyilatkozta Günter Krings, a CDU/CSU parlamenti frakciójának helyettes vezetője. Az ellenzék várhatóan nem fogja megkönnyíteni a kormány dolgát. Thomas Oppermann, az SPD elnökének nyilatkozata is erre figyelmeztet: „A koalíció megkapta megérdemelt büntetését, amiért visszaéltek a választási törvénnyel, hogy ezáltal védjék saját hatalmukat.” – számol be a Spiegel.

Kuzma Csilla

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »