Kína: messze még a fordulat

A kínai beszerzési-menedzserindex 49,5 pontos értéke kedvezően hatott az ázsiai piacok kereskedésére. A júniusi 48,2 pontos adat után ez az érték öt hónapos csúcsot jelent. Ráadásul az 50 pont feletti szintek elérése esetén ismét a bővülésről szólnának az újságcikkek.

Az adatot nem árt azért a helyén kezelni, hiszen továbbra is negatívak a kilátások a gazdaságban. A foglalkoztatási adatok is egyre fokozódó nyomásról tesznek tanúbizonyságot, valamint a belföldi kereslet kismértékű javulása sem jelentené még fordulatot.

Újbóli kamatcsökkentésre ennek fényében nem számítunk, azonban a múltkor elmaradt tartalékráta vágás véleményünk szerint újból napirendre kerülhet.

Equilor

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »