Idén hiányozni fog a román fél Tusványosról

Ezen a héten kezdődik a Kárpát-medencei magyarság legnagyobb nyári közéleti fóruma, a 23. bálványosi nyári szabadegyetem és diáktábor. A magyar nemzetpolitika tusnádfürdői műhelyén idén is telt házra számítanak.

A szervezők szerint a jövő héten Tusnádfürdő lesz a világ közepe, legalábbis ez a mottója a 23. bálványosi nyári szabadegyetem és diáktábornak, közkedvelt nevén Tusványosnak. Nemcsak szállást, de még parkolóhelyet is nehéz lesz ezekben a napokban a fürdővárosban találni.

A Kárpát-medence legnagyobb közéleti fóruma hagyományosan a magyar-magyar és a magyar-román párbeszéd színtere, azonban azt már most tudni lehet, hogy a román fél az idén hiányozni fog, hiszen a politikusok és közéleti személyiségek az államfő leváltása körüli eseményekkel és a július 29-ére kiírt népszavazással vannak elfoglalva.

Ennek ellenére Tusványos szellemi nagyüzem, ahol egyszerre 15 műhelysátorban zajlanak előadások, viták mindazokról a kérdésekről, amelyek ma a Kárpát-medencei magyarságot foglalkoztatják.

Jakab Attila főszervező elmondta, számos civil szervezet, szakmai csoport jelentkezett még, hogy szeretnének műhelymunkákat és szakmai sátrakat létrehozni, és igény lenne is rá, de fizikai akadálya van annak, hogy tovább már nem tudják bővíteni.

Az esti koncertekre több tízezer embert várnak, idén is lesz színházsátor, és visszakerült a programba a néhány éve kiszorult esti táncház is.

Kitekintő / Erdély.ma

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »