Délután hallgatják meg a jegybankelnököt

Ma délután 16 órakor kezdődik Ben Bernanke Fed-elnök szokásos féléves szenátusi meghallgatása, amiből a befektetői várakozás szerint dekódolni lehet majd a jegybanki várakozásokat. Mi egyelőre nem számítunk újabb monetáris segítségre, a piac viszont már berendezkedett erre, ami remekül érződött a tegnapi gyenge amerikai makroadatok megjelenését követően (dollárgyengülés).

A délelőtt folyamán spanyol 1 és 1,5 éves kötvények aukciójára kerül sor rendre 2,5 és 3,5 milliárd euró értékben. Ez lesz az első aukció a segélycsomag jóváhagyása után.

Ma kezdődik a magyar EU/IMF-hitel tárgyalás, az elmúlt hetek szalagcímei heves vitákat vetítenek előre. A piac egyre optimistább a megállapodást követően, eufóriáról azonban még nem lehet beszélni, a kötvénypiac viszont teljesen elvált a részvény- és forintpiactól (itt további hozamcsökkenés várható, ezt viszont már nem vennénk meg).

A kora délutáni órákban a Coca-Cola, a Goldman Sachs, a Johnson&Johnson számaira érdemes figyelni, de fontos lesz majd este 10 óra után az Intel és a Yahoo gyorsjelentése is.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »