Szoros a verseny Obama és Romney között

Ennek ellenére a kormányzattal elégedetlenek száma jóval meghaladja az elégedettekét, a lakosság 63%-a szerint ugyanis kifejezetten rossz irányba mennek a dolgok az országban – írja a CBN News. 

Egy újabb eredménytelen hónap után, melyet a munkahelyek számának nagyon lassú növekedése jellemzett, Obama ismét az adópolitikára fókuszál. A középosztály adóterheit csökkenteni akarja, míg az évi 250 ezer dollár és ennél magasabb éves jövedelmeket, még magasabb kulccsal adóztatná meg. Ezzel visszatérne a Bill Clinton alatt használatos adókulcsokhoz, melytől azt reméli, hogy segítenek Amerikának visszafizetni a felhalmozott adósságot. Phil Kerpen, az American Commitment elnöke, nem ért egyet Obamával, szerinte épp itt az ideje, hogy az elnök befejezze az osztályharcos jóléti politizálást, Kerpen Romneynak is üzent, miszerint tegye sokkal fontosabb kérdéssé kampányában annak megértetését az emberekkel, hogy az adóemeléssel nem lehet csökkenteni az adósságot. Mindeközben Obama egyre nagyobb elszántsággal követeli elnökjelölt vetélytársától, hogy fedje fel adóbevallását, mert fontos, hogy tisztességesen, nyitott lapokkal „játszanak”. Erre Romney azzal válaszolt, hogy „az előírtak szerint befizette az adóját, s ez a kormányzati szerveknél nyilván is van tartva, nincs rejtegetnivalója”. 

Rossz hír Obamának, hogy az ABC News – Washington Post felmérése szerint az amerikaiak nagytöbbsége továbbra is szembenáll Obama gazdaságpolitikájával, míg bevándorlási és egészségpolitikáját a válaszadók kevesebb, mint fele találja csak helyesnek. A felmérés azonban azt is mutatja, hogy Romneynak még mindig nem sikerült jól kezelnie Obama szupersztár stílusát, ebből fakadó népszerűségét. Ugyanakkor a támogatók és adományok gyűjtésében (fundraising) Romney messze felülteljesített júniusban az elnökön, Obama kampánya 71 millió dollárral gazdagodott, míg Romneyé 106 millióval. 

Kováts Megyesi Bálint

Friss hírek