Nem akar magyarul beszédet hallani a polgármester az építkezéseken

Az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál (CNCD) panaszolta be az RMDSZ Craiova polgármesterét a magyarságot sértő kijelentése miatt.

Az újonnan megválasztott Lia Olgu?a Vasilescu szociáldemokrata polgármester múlt héten három craiovai építőtelep meglátogatása után elmondta: arra kérte az építőket, hogy ezután a városban zajló építkezéseket végző szakmunkások nyolcvan százaléka helybéli legyen, számára ugyanis nem normális az a tény, hogy az ott dolgozók magyarul beszélnek egymás között, hiszen a craiovaiak pénzén dolgoznak.

„Felháborodással értesültünk az újabb magyarellenes támadásról. A polgármester asszony évekkel ezelőtt kilépett a Nagy Románia Pártból (PRM), de mint a nyilatkozatából is kiderült, magatartásában és gondolkodásában úgy tűnik egy megrögzött PRM-s maradt” – nyilatkozta Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára, aki a szövetség nevében hétfőn feljelentette Vasilescut az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál diszkriminációra és nemzeti csoport elleni gyűlöletre való uszítás vádjával.   „A helyhatósági kampányban felerősödtek a nacionalista hangok, de ilyen kijelentéseket egyetlen közméltóság sem engedhet meg magának az Európai Unió egyik tagállamában. Ezért kérjük a sérelmeink hivatalos orvoslását és a vétkes mihamarabbi elmarasztalását” – szögezte le az RMDSZ főtitkára.

Kitekintő / Manna.ro

Friss hírek