Nem akar magyarul beszédet hallani a polgármester az építkezéseken

Az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál (CNCD) panaszolta be az RMDSZ Craiova polgármesterét a magyarságot sértő kijelentése miatt.

Az újonnan megválasztott Lia Olgu?a Vasilescu szociáldemokrata polgármester múlt héten három craiovai építőtelep meglátogatása után elmondta: arra kérte az építőket, hogy ezután a városban zajló építkezéseket végző szakmunkások nyolcvan százaléka helybéli legyen, számára ugyanis nem normális az a tény, hogy az ott dolgozók magyarul beszélnek egymás között, hiszen a craiovaiak pénzén dolgoznak.

“Felháborodással értesültünk az újabb magyarellenes támadásról. A polgármester asszony évekkel ezelőtt kilépett a Nagy Románia Pártból (PRM), de mint a nyilatkozatából is kiderült, magatartásában és gondolkodásában úgy tűnik egy megrögzött PRM-s maradt” – nyilatkozta Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára, aki a szövetség nevében hétfőn feljelentette Vasilescut az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál diszkriminációra és nemzeti csoport elleni gyűlöletre való uszítás vádjával.   “A helyhatósági kampányban felerősödtek a nacionalista hangok, de ilyen kijelentéseket egyetlen közméltóság sem engedhet meg magának az Európai Unió egyik tagállamában. Ezért kérjük a sérelmeink hivatalos orvoslását és a vétkes mihamarabbi elmarasztalását” – szögezte le az RMDSZ főtitkára.

Kitekintő / Manna.ro

Felkapott hírek

Friss hírek

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »

Aggasztó az indiai járványgörbe

Indiát is elérték a koronavírus erősebb mutációi, ami a járványgörbe brutálisan meredek emelkedésével járt. Az 1,39 milliárd lakosú ázsiai országban az új azonosított esetek száma szinte napok alatt ugrott a napi 30-50 ezres tartományból 150 ezer fölé, egy hónapja pedig még csak napi 10-20 ezer közötti fertőzöttet regisztráltak.

Read More »