Újabb tejtermék-botrány Kínában

Újabb tejbotrány dagad Kínában, ezúttal lúgos víz keveredett egy kínai gyártó termékébe – jelentette a sanghaji minőségellenőrzési hivatal.

Az ügyben az egyik legkedveltebb hazai márka, az Ubest friss tej érintett, amelyet a sanghaji székhelyű Bright Dairy & Food Co. (Guangming Ruye) állít elő. A cég több száz karton visszavonására kényszerült, miután kiderült, hogy egy technikai hiba miatt a gyártás során lúgos víz került a tejbe.

A minőségellenőrzési hivatal azt követően kezdett vizsgálatba, hogy blogokon sárgás színű, szokatlan illatú tejről jelentek meg panaszok. A blogolók arra figyelmeztették barátaikat, ismerőseiket, hogy ne vásároljanak a termékből.

Az érintett cég egyelőre nem nyilatkozott az ügyben, a minőségellenőrzési hivatal jelenleg is vizsgálja a körülményeket. A botrány csak egy az elmúlt évek iparági botrányainak sorában. Pár héttel ezelőtt a belső-mongóliai Jili (Yili) Ipari Csoport bébiételeiről derült ki, hogy azok higanyt tartalmaznak, így a terméket országszerte levetették a boltok polcairól. Tavaly év végén az eladásai alapján legnagyobbnak számító Megniu tejipari cég került feketelistára, miután termékeiben – egy szúrópróbaszerű ellenőrzés során – nagy mennyiségű gombamérget találtak. A tejipari ágazatba vetett bizalom a 2008-as melaminbotrány során alapjaiban rendült meg, akkor 22 gyártó cég szabályszegése hat kisgyermek halálát és további 300 ezer megbetegedését okozta.

MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »