Bezár Lenin mauzóleuma

Egyelőre csak három hétre, de lehet, hogy hamarosan örökre is búcsút kell vennünk a világ proletárjainak legnagyobb vezetőjének mumifikált holttestétől.

A Szövetségi Biztonsági Szolgálat sajtóközpontjának hétfői nyilatkozata szerint június 18. és július 9. között nem lesz megtekinthető Lenin bebalzsamozott holtteste. A három hetes szünet alatt mérnöki és geográfiai munkálatokat folytatnak majd – adta hírül a RIA.ru internetes hírportál.

Az idei évben egyszer már szünetelt a látogatás március 1. és 10. között. Ekkor végezték el ugyanis a tudósok és szakemberek a test 18 havonta esedékes kémiai fürdetését, mely a holttest megmaradását segíti. 

Érdemes ugyanakkor megemlíteni, hogy az új orosz kulturális miniszter, Vlagyimir Megyinszkij napokban tett javaslata szerint itt lenne az ideje a szovjet forradalom vezetőjét végső nyugalomra helyezni, a mauzóleumot pedg múzeummá alakítaná. Lenin eltemetésének kérdése mindig nagy vitákat vált ki, azonban egyre többen támogatják az elképzelést. 

Tehát aki még hódolna a nekrofil apoteózisnak, az július 9. után a szokásos látogatási idő szerint teheti meg: kedden, szerdán, csütörtökön és szombaton 10 és 13 óra között. A belépés ingyenes, azonban fémdetektoros ellenőrzésen kell átesni, illetve tilos fényképezőgépet, videokamerát, telefont, táskát, hátitáskát vagy folyadékkal teli üveget bevinniük a látogatóknak.

Okos Tímea

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »