kreml

Törvényjavaslat készül az Oroszország elleni szankciók szigorítására

Amerikai demokrata párti és republikánus szenátorok egy csoportja törvényjavaslatot terjesztett elő Oroszország elleni újabb szankciókra. A tervezet az orosz szuverén adóssággal összefüggő tranzakciók szűkítését indítványozza, orosz energetikai és olajprojekteket, valamint az orosz uránimportot érintő megszorításokat, továbbá az orosz politikai és gazdasági élet egyes szereplői elleni büntetőintézkedéseket javasol.

Read More »

Megrengethetik a robbantások Putyin hatalmát

Orosz elemzők és Moszkva barátai a Kreml kül-és belpolitikai akaratának érvényülését látván Putyin évének tartják az ideit. Az év végén elkövetett volgográdi merényletek azonban megkérdőjelezik a rendszer sikereit.

Read More »

Bezár Lenin mauzóleuma

Egyelőre csak három hétre, de lehet, hogy hamarosan örökre is búcsút kell vennünk a világ proletárjainak legnagyobb vezetőjének mumifikált holttestétől.

Read More »

A cár beszéde

Vlagyimir Putyin újra a trónra ült. A cárok volt koronázó termében iktatták be harmadszorra is Oroszország vezetőjének. 

Read More »

Három az orosz igazság

A hétfői nagyszabású beiktatási ceremóniával kezdetét vette Vlagyimir Putyin harmadik elnöki mandátuma, melynek kitöltésével a leghosszabb hivatalban lévő államfő lehet Sztálin óta.

Read More »

Megismételt választások Dél-Oszétiában

A tavaly novemberi érvénytelen választások után, a hétvégén új választást tartottak Dél-Oszétiában, azonban egyik jelöltnek sem sikerült megszereznie a szavazatok 50 százalékát, így április elején sor kerül a második fordulóra.

Read More »