Ponta nem engedi Brüsszelbe Basescut

Victor Ponta román miniszterelnök megfenyegette Traian Basescu államfőt: mindent megtesz annak érdekében, hogy az országban tartsa, és ne engedje Brüsszelbe az Európai Tanács hónapvégi csúcsértekezletére az államfőt.

Victor Ponta megígérte, hogy még a Stan és Pan című amerikai burleszkfilmből ismert módszereket is beveti az államfő itthon tartásáért.

A Cotroceni Palotában tett látogatásakor, amikor négyszemközt egyeztetett Traian Băsescuval, Ponta három csalhatatlan módszerrel rukkolt elő.

Például nem írja alá a kiszálláshoz szükséges iratokat. Ez egy formalitás, amivel a Victoria Palota intézménye magas rangú állami tisztségviselők külföldi útjait figyeli.

Ponta azzal is megfenyegette az államfőt, hogy kérni fogja a repülésügyi hatóságokat, ne adják meg az elnöki gép felszállási engedélyét.

Továbbá megígérte, üzemanyag nélkül hagyja az elnöki repülőgépet. Az elnöki gép ugyanis egy állami cég, a Romavia tulajdonában van.

Kitekintő / Manna.ro

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »