Ez lesz akkor, ha bebuknak a görögök

Tegnap este „véletlenül” kiszivárgott, hogy a G20-ak jegybankjai összehangolt lépéseket tesznek, ha a görög választások negatív eredménnyel zárulnak. Konkrét intézkedést nem jelentettek be, de nem is lett volna értelme, hiszen ez az üzenet azt a célt szolgálja, hogy átrendezze a piaci szereplők várakozásait és kevesebben számítsanak a piaci esésre.

Véleményünk szerint ez a bejelentés csak rövid időre képes tompítani az esetleges negatív hatásokat, mivel a görögök esetében a szélsőbal győzelme vagy egy felemás választási eredmény az euróba vetett bizalmat ingatná meg, amit nem lehet pusztán jegybanki lépésekkel kompenzálni. Felhívnánk a figyelmet arra, hogy egy felemás választási eredmény is vezethet oda, hogy néhány nap múlva egy olyan koalíció álljon össze, ami hajlandó elfogadni az EU játékszabályait, vagyis ha a jövő hét elején mozsárba kerülnek az európai részvények és az euró, akkor érdemes vételekre kihasználni ezt a pici környezetet.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »