Német terroristát fogtak Tanzániában

Letartóztatták Tanzániában Emrah Erdogan török származású német állampolgárt, akit a kenyai rendőrség körözött a Nairobiban elkövetett robbantással kapcsolatban. A május végi, a kenyai főváros kereskedelmi központját ért támadásban egy ember meghalt, több mint harminc pedig megsérült.

Német sajtóértesülések szerint Erdogan 2010 elején utazott az észak-nyugat pakisztáni Vazirisztánba, ahol iszlám milicistákhoz csatlakozott. Innen 2011-ben került Szomáliába, ahol az al-Shabaab-ban folytatta terrorista tevékenységét. Feltehetőleg májusban szökött át a kenyai-szomáliai határon, majd követte el a robbantást. Most a szomszédos Tanzániába fogták el, de a hónap elején Uganda is jelezte, hogy keresik Erdogant és további német állampolgárságú terroristákat, akik Kenyából szöktek át a határon. Az al-Shabaab soraiban sok a külföldi harcos, akik Kenyából, Európából, az Öböl menti államokból, Afganisztánból és Pakisztánból érkeznek Szomáliába.

Rabb Imre

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »