Kompjárat indul Bős és Dunaremete között

A Duna két oldalán fekvő Bőst és Dunaremetétjövő nyártól kompjárat köti össze. Az újítás a határon átnyúló együttműködés keretében, 3,2 milliós támogatással valósul meg – közölte Fenes Iván, Bős polgármestere a programban részt vevő partnerek mai találkozója után.

A komp jelentősen lerövidíti majd a közlekedési útvonalat a két település között. A túlparti Lipótfürdő Szlovákiában is kedvelt üdülőhely. A komp révén egyszerűen megközelíthető lesz. A bősiek számára 50 kilométerrel lerövidül az odavezető út. Fenes szerint a kompjárat turisztikai szempontból is jelentős, és az sem mellékes, hogy a hajdani bősi kikötőt használhatja a komp, amelyet a magyarországi Lipótfürdő üzemeltet majd. Felületén hat gépkocsinak és 50 személynek lesz hely, a hat kilométeres távot 30 perc alatt gyűri le.

Kvarda József, Nagyszombat (Trnava) megye alelnöke szerint az új járat felélénkítheti a határon átnyúló együttműködést más területeken is. Úgy véli, a komp segítségével a bősi vizierőmű felvízcsatornáján húzódó kerékpárút rácsatlakozhat a nemzetközi kerékpárútra. Ez is serkentően hathat a régióban a turizmusra.

A workshopon az érintett régiók polgármesterei, valamint Győr-Moson-Sopron és Nagyszombat megye elöljárói is részt vettek.

Kitekintő / Hírek.sk

Friss hírek