Három bankot is leminősítettek hajnalban

A három legnagyobb osztrák bankcsoportot leminősítette ma hajnalban a Moody’s. Indoklása szerint a közép-kelet-európai működési környezet és az euróövezeti válság hatásai tették szükségessé a lépést.

A Raiffeisen és az Unicredit Bank Austria adósság és betéti besorolásait egy fokozattal, az Erste hasonló osztályzatait két fokozattal rontotta. A cég közölte azt is, hogy az Erste adósi/betéti besorolásaira és önálló hitelkockázati megítélésére negatív kilátás van érvényben.

Bár az osztrák bankok javították tőke-és tartalékpozícióikat, azonban a további esetleges veszteségek elviselése már komoly gondot okoznának a bankok megítélésében. A leminősítés hírére az elmúlt napok pluszai a mai kereskedés során nagy valószínűséggel visszaolvadnak.    

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »