Romney bírálja Obama Szíria-politikáját

Felelőtlennek és gyávának nevezte Mitt Romney a hétvégi szíriai mészárlás kapcsán Obama elnök külpolitikáját.

A Republikánus Párt elnökjelöltje elítélte az amerikai elnök „tehetetlenségi politikáját” Szíria irányában, amely lehetővé tette Bashar al-Assad elnöknek „tízezer ember meggyilkolását”. Arra kérte az Egyesült Államokat, segítsen megszervezni és felfegyverezni szír ellenzéki csoportokat, hogy megvédhessék magukat. Ezzel Romney kicsit tovább megy, mint Obama, de jócskán elmarad John McCain és Lindsey Graham republikánus szenátoroktól, akik légicsapást javasoltak.

A Fehér Ház elzárkózott lázadó csoportok támogatásától, ráadásul ez a kérdés a republikánusokat is megosztja. Ez az óvatosság jól mutatja a szír felkelés bonyolult voltát és azt, hogy az amerikaiaknak nincs ínyére egy újabb nagyszabású katonai szerepvállalás.

Az emberi jogi csoportok sem kértek (még) beavatkozást.

Bernáth Márk

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »