Egyre szalonképesebb az új malawi vezetés

A nem rég hatalomra jutott Joyce Banda hétvégén bejelentette: megvizsgálja a homoszexuálisokat hátrányosan érintő malawi törvények visszavonásának lehetőségét. Azonban kiemelte, hogy a döntéshez parlamenti szavazás szükséges, ami azért óvatosságra inti.

Egyáltalán nem garantált, hogy a melegeket hátrányosan megkülönböztető törvények eltörlésével nem éri őket atrocitás. Ettől függetlenül Banda célja nyilvánvaló: felismerte, hogy országa túléléséért a donor országok kedvében kell járnia, és eleget kell tennie a fejlett országok kérésének. Ugyan nem kizárt, hogy az elnöknő ezen döntése társadalmi elégedetlenséget szül, de a támogató országok szemében mindenféleképpen jó pontnak számít, ami Afrika egyik legrosszabb gazdasági mutatóival rendelkező országának jelenleg fontos tényező.

A homoszexualitás súlyos bűnnek számít Afrikában: például Szudánban és Nigériában halálbüntetéssel, Kelet-Afrika legtöbb országában legalább tíz évvel büntethető, akiről bebizonyosodik, hogy saját neméhez vonzódik. Az afrikai országok közül csak Dél-Afrikában vannak a melegek jogait tiszteletben tartó törvények.

Weszprémy Gábor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »