Még a nyári szünet előtt szavaznak a jegybanktörvényről

Tegnapi információk szerint június 4-én hagyhatják jóvá a képviselők a jegybankról szóló törvénymódosítást. A szöveg még nem ismert, de nyilván köze van ahhoz, hogy az elmúlt hetekben az EU/IMF-hiteltárgyalások gátjává vált a jegybanki devizatartalék felhasználásáról szóló döntés. Korábban ez a jegybankelnök hatásköre volt, míg a mostani helyzet szerint a tanács döntési jogkörébe tartozik.

A hét tagból négyet a piaci szereplők kormány közelinek tartanak, akik adott esetben hajlanak arra, hogy a devizatartalékot jelzálog- és vállalati kötvények vásárlásra, illetve olcsó hitelek nyújtására használnák fel (ld. Takarékbank). Ez ilyen döntés rövid távon kedvező fogadtatása találhat a gazdasági szereplők körében, a devizatartalék babrálása azonban a piaci szereplők szemében eredendő bűnnek számít, ezért kérdéses, hogyan változna a forinteszközök befektetői megítélése a devizatartalék ilyen jellegű felhasználása esetén.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »