Jól szerepelt a Zwack

Az árbevétel és a bruttó fedezet 1%-os plusz mutat az üzleti év egészére nézve, a karcsúsításnak és a működési költségek lefaragásának köszönhetően azonban majdnem 9%-kal ugrott az üzemi/üzleti eredmény a Zwack-nál. Az értékesítésben az első két pénzügyi negyedév pozitív tendenciái megfordultak, ám a prémium termékek forgalma így is kellemesen alakult.

A nettó eredmény 1,7 milliárd forintot tett ki, ami azt jelenti, hogy teljesült a menedzsment profitterve. A január-március időszakot 200 millió forintos veszteséggel zárta a társaság, ez azonban nem meglepetés, mivel ez az időszak a leggyengébb szezonálisan.

A 900 forintos osztalékfizetés saját 800-900 forintos várakozásunk felső értékét jelenti, de még ezt követően is kacérkodunk azzal, hogy a későbbiekben ismét rendkívüli osztalékot fizet a társaság. Ez a tegnapi árfolyammal számolva 6%-os osztalékhozamot jelent, ami továbbra sem vonzó a kötvénypiaci hozamok tükrében. Nem várunk tépést a részvényárfolyamban.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »