Ismét meg akarják menteni Európát

Ismét tárgyalóasztalhoz ülnek az európai döntéshozók szerda este: az eredetileg tervezett napirend a nyári vakációs célpontok és a téli síelések megtervezését ölelte volna fel, ám a görögök ebbe is belezavartak. Ismét az európai összefogás lesz terítéken, nevezetesen a közös európai eurókötvény kibocsátása, amelytől a németek mindeddig elzárkóztak, a franciák és leginkább az új elnök, Hollande azonban teljes mellszélességgel kiáll javaslat mellett. Támogatója is akad, hiszen a spanyol miniszterelnök mellett az egész Európai Bizottságot maga mögött tudhatja.

A közös eurókötvény nyilvánvalóan a gyengébb országoknak lenne kedvező, hiszen elbújhatnának az erős államok mögött és jóval olcsóbban finanszírozhatnák magukat, nem véletlen, hogy mindeddig Merkel nem rajongott az ötletért. Neki azonban hamarosan megköszönhetik a részvételt odahaza, ezért taktikai okokból Merkel is dönthet úgy, hogy ezt a fegyvert alkalmazzák.

Felmerült még az egész kontinenst felölelő betétbiztosítás kérdése és a második világháború után látott Marshall-segélyek folyósítása Athénnak, ezekről végleges döntés biztosan nem születik szerdán.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »