Netanjahu nem hisz Iránnak

Izrael azt szeretné, ha az iráni atomprogrammal kapcsolatos vitákat diplomáciai úton lehetne rendezni, de nem lát arra utaló jelet, hogy Irán a program leállítását tervezné – mondta Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő az után, hogy pénteken Prágában Václav Klaus cseh köztársasági elnökkel tárgyalt.

„Semmi sem lenne jobb annál, ha ezt a dolgot diplomáciai úton tudnánk rendezni. El kell azonban mondanom, hogy egyetlen arra utaló jelet sem látok, hogy Irán komolyan gondolná a program leállítását” – mondta újságíróknak Netanjahu, aki kétnapos hivatalos látogatáson tartózkodik Csehországban.

Az izraeli fél által összehívott rövid sajtótájékoztatón Netanjahu emlékeztetett: a nemzetközi közösség nagy része azzal gyanúsítja Iránt, hogy a polgári célúnak mondott atomprogramja valójában katonai célokat szolgál.

MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »