Leszámolás egy nigériai tehénpiacon

Véres megtorlás történt egy nigériai szarvasmarha-piacon, a halálos áldozatok száma az ötvenet is meghaladhatja.

Legalább 34 halottja van annak a támadásnak, mely egy nigériai szarvasmarhapiacra csapott le. A fegyveresek egy az ország északkeleti részén található piacot vettek tűz alá, ahol a Reuters értesülései szerint legalább 34 emberrel végeztek.

A hatóságok szerint a támadók abból a bandából kerülhettek ki, mely alig egy nappal korábban megpróbálta kifosztani a piacot, ám a kereskedők ezt még megakadályozták. A rablók egy társát elfogták, majd brutális kegyetlenséggel kivégezték. A tolvajt először lelocsolták benzinnel, egy gumiabroncsot tettek a nyaka köré, majd halálra égették. A banda szerda éjjeli megtorló akciójában nagy mennyiségű lőszert és robbanóanyagot használt, nem kímélve sem embert, sem állatot.

Nem ez az egyetlen halálos áldozatokat követelő merénylet, mely az utóbbi napokban megrázta Észak-Nigéria lakóit. A hétvégén húszan vesztették életüket, feltételezhetően a Boko Haram akciójában, amikor fegyveresek a vasárnapi istentisztelet résztvevőire nyitottak tüzet.

Szilágyi Viktória Virág

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »