Robbantások Mahacskalában, 13 halott, több mint száz sérült

Május 3-án csütörtökön két robbanás rázta meg Dagesztán fővárosát, Mahacskalát. 13 ember vesztette életét, több mint százan megsérültek.

Május 3-án csütörtökön két robbanás rázta meg Dagesztán fővárosát, Mahacskalát. Az első bombát öngyilkos merénylő aktiválta, a másodikat egy parkoló autóba rejtették. Az orosz Ria Novosztyi hírügynökség 13 halottról, illetve több mint száz sérültről számolt be.  

Helyi idő szerint 22:20-kor robbant az első bomba, a Mahacskala és Asztrahany közötti autóúton. Két autópályarendőr éppen igazoltatni akart egy megállított Lada vezetőjét, amikor az működésbe hozta a robbanószerkezetet. 15-20 perc múlva, ahogy kiérkeztek a mentők, felrobbant a második bomba, amelyet egy parkoló autóban rejtettek el a tettesek. Hivatalos információk szerint az első bomba 30, a második akár 50 kilogramm tömegű is lehetett. 

A két robbanás során 13 ember veszítette életét, köztük hét rendőr, három mentős, egy katona, illetve két helyi lakos, összesen 83 embert szállítottak kórházba. A sérültek legtöbbje az érintett útvonalon haladt autójával a robbanás bekövetkeztekor. 

A robbantásokért egyelőre senki nem vállalta a felelősséget. Dagesztánban viszonylag gyakoriak a robbantásos merényletek, de a csütörtöki két robbantás 2010 óta a legsúlyosabb merénylet a térségben. 

Ackermann Sándor

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »