Tovább csillognak a nemesfémek

A kedvező amerikai makroadatoktól kedvet kaptak ázsiai barátaink is. A tegnap megjelent kínai feldolgozóipari beszerzési menedzser index (PMI) áprilisban 53,3 pontra emelkedett a márciusi 53,1 pontról, ami immár 5 hónapja tartó emelkedő trend. A várt érték minimálisan volt nagyobb (53,6 pont), azonban ez senkit sem zavar, hiszen a tavalyi gyengébb utolsó negyedév után minden kicsi plusz bizakodásra ad okot.

Az adatok láttán immár a hitelezési környezet lazítása, – a kötelező tartalékráta csökkentésén keresztül – várat magára. A nyersanyagpiacok is enyhe emelkedést mutattak. Az arany és az ezüst piaca azonban a QE3 hajtóerejére vár, ami az erős amerikai makroadat miatt csúszik (ha egyáltalán lesz). Mi továbbra is az emelkedő trend további folytatásában bízunk mind az arany, mind az ezüst piacán. 

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »