Magyar rendező kapta a román színházi szövetség díját

Az UNITER 20., tegnap este megrendezett díjkiosztó gáláján Bocsárdi László kapta a legjobb rendezésért járó díjat. Bocsárdi a craiovai Marin Sorescu Színház műsorán lévő Caligulával érdemelte ki a kitüntetést. Az előadás főszerepét alakító Sorin Leoveanu elnyerte a legjobb főszereplő kategóriában kiosztott díjat.

A legjobb előadásnak járó díjat a Nagyszebeni Radu Stanca Színház kapta A fiatalság utolsó napja című produkciójáért. A darab Tadeusz Konwicki kortárs lengyel író Szerelmi krónika című regényének színpadi adaptációja. Az előadást az orosz Jurij Kordonszkij rendezte.

Bocsárdit 2005-től hat alkalommal jelölték UNITER-díjra, amelyet most meg is kapott. Életműdíjat vehetett át Dobre-Kóthay Judit díszlet- és jelmeztervező, illetve különdíjban részesült a legjobb színházi zene kategóriában Könczei Árpád zeneszerző, koreográfus.

Kitekintő / Bukaresti Rádió

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »