Ma mindenki az Apple-re figyel

Ma azonban a legnagyobb figyelmet egyértelműen a technológiai csodacég, az Apple érdemli, mely az amerikai tőzsdezárás után publikálja második pénzügyi negyedévének gyorsjelentését. A konszenzus szerint részvényenként 10 dolláros profitot publikálhat a cég, mely ugyan elmarad a karácsonyi időszakot magába foglaló legutóbbi negyedév 13,9 dollárjától, de 56%-kal haladja meg a tavalyi év azonos időszakának 6,4 dolláros eredményét. Az ismét siker sztorinak számító új iPad (3) értékesítések segítik a legutóbbi negyedév eredményét, bár a piacra dobástól számított két héten belül zárult a pénzügyi periódus.

Az Apple árfolyama nagyot esett az elmúlt hetekben, az április 10-i 644 dolláros csúcshoz képest 11,4%-ot esett a kurzus. Az új iPhone 5 csúszása miatti félelmek, valamint a túlfűtött árfolyam mind hozzájárultak a befektetők profitrealizálásához. A fundamentumok azonban továbbra is a vétel mellett szólnak. Az idei évi eredményvárakozásokkal (44,4 dollár) számolt árfolyam-nyereség (P/E) ráta 12,9 vonzóvá teszi a részvényt. A gyorsjelentés véleményünk szerint elhozhatja a korrekció végét, melyet a technikai kép is alátámaszt.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

DAX elemzés: fontos ellenállást tesztel az index

Ma délelőtt 11 órakor tették közzé a ZEW Intézet áprilisi hangulatindexét, ami csalódást okozott. A DAX jelenleg a múlt heti korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét teszteli 15.270 pontnál, és ez a zóna alkotja a rövidtávú emelkedő háromszög felső határát is.

Read More »