Most jön a Google utolsó nagy dobása?

8 éve került a reflektorfénybe a Google, amit elhomályosíthat a Facebook következő hónapban esedékes IPO-ja. Az első negyedéves eredmények ma piaczárás után látnak napvilágot. Az előzetes várakozások szerint 25%-kal bővül az árbevétel, elérve a 8,1 milliárd dollárt, míg az EPS konszenzus 9,64 dollár részvényenként a tavalyi 8,08-as értékhez képest.

A készpénzállomány (44 milliárd dollár) elköltése a Google-nál is sarkalatos pont, mint ahogy legutóbb az Apple-nél is láttuk. Osztalék vagy akvizíció? Ez a két lehetőség foglalkoztatja a legjobban a befektetőket. Az elsőre mi lényegesen kisebb tétet tennénk.   

A Facebook egy elég jelentős versenytárs lehet a Google számára, mivel a későbbiekben saját kereső szolgáltatást fejleszthet ki. Kíváncsian várjuk, hogy ennek kapcsán magasba emeli-e a fehér zászlót a Google vagy figyelmen kívül hagyja a Facebook májusi tőzsdére lépését.  

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »