Most jön a Google utolsó nagy dobása?

8 éve került a reflektorfénybe a Google, amit elhomályosíthat a Facebook következő hónapban esedékes IPO-ja. Az első negyedéves eredmények ma piaczárás után látnak napvilágot. Az előzetes várakozások szerint 25%-kal bővül az árbevétel, elérve a 8,1 milliárd dollárt, míg az EPS konszenzus 9,64 dollár részvényenként a tavalyi 8,08-as értékhez képest.

A készpénzállomány (44 milliárd dollár) elköltése a Google-nál is sarkalatos pont, mint ahogy legutóbb az Apple-nél is láttuk. Osztalék vagy akvizíció? Ez a két lehetőség foglalkoztatja a legjobban a befektetőket. Az elsőre mi lényegesen kisebb tétet tennénk.   

A Facebook egy elég jelentős versenytárs lehet a Google számára, mivel a későbbiekben saját kereső szolgáltatást fejleszthet ki. Kíváncsian várjuk, hogy ennek kapcsán magasba emeli-e a fehér zászlót a Google vagy figyelmen kívül hagyja a Facebook májusi tőzsdére lépését.  

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

DAX elemzés: fontos ellenállást tesztel az index

Ma délelőtt 11 órakor tették közzé a ZEW Intézet áprilisi hangulatindexét, ami csalódást okozott. A DAX jelenleg a múlt heti korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét teszteli 15.270 pontnál, és ez a zóna alkotja a rövidtávú emelkedő háromszög felső határát is.

Read More »