Viaszba öntötték a hercegi párt

Szerdától együtt lesz látható Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegnő Madame Tussaud világhírű londoni panoptikumában.

Vilmos – Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája, aki édesapja után majdan az Egyesült Királyság uralkodója lesz – tavaly április 29-én kelt egybe polgári származású kedvesével, Kate Middletonnal. A királynő a világraszóló londoni menyegző után a Cambridge hercege, illetve hercegnője címet adományozta az ifjú házaspárnak.

Az 1835-ben alapított londoni Tussaud-panoptikum közölte: Vilmos és Katalin az első házassági évforduló közeledtével most elfoglalja méltó helyét a múzeumban.

A tájékoztatás szerint Katalin hercegnő viaszfigurája annak a kék kosztümnek „a pontos másolatát” viseli majd, amelyet az igazi Kate Middleton az eljegyzés másfél évvel ezelőtti bejelentése alkalmából viselt. A ruhát az eredeti modellt tervező londoni Issa divatház bocsátotta a Tussaud-panoptikum rendelkezésére.

A múzeum bejelentette azt is, hogy a viaszhercegnő a zafír-gyémánt eljegyzési gyűrű „apró részletekig kidolgozott” mását viseli majd.

Vilmos 2010 novemberében néhai édesanyja, az 1997-ben elhunyt Diana hercegnő jegygyűrűjével jegyezte el kedvesét. Vilmos herceg édesapja, Károly trónörökös is ugyanezzel az akkor 28 ezer fontba kerülő gyűrűvel jegyezte el 1981-ben a 20 esztendős Dianát.

Az apró gyémántokkal kirakott, zafírkővel díszített 18 karátos aranygyűrű mai piaci értéke meghaladja a 200 ezer fontot (70 millió forint), ám eszmei értékét – tekintettel előtörténetére – szakértők legalább 32 millió fontra (több mint 11 milliárd forintra) taksálják.

Vilmos és Katalin viaszfigurája négyhavi csapatmunka eredménye, és a panoptikum tájékoztatása szerint a két bábu egyenként 150 ezer fontba (53 millió forintba) kerül.

A megtérülés azonban bizonyosra vehető, hiszen Madame Tussaud londoni panoptikuma hírhedten drága: az egyetlen látogatásra érvényes családi jegy helyszíni vásárlás esetén 108 fontba (38 ezer forintba) kerül, és még kedvezményes online elővásárlással is 81 fontot (29 ezer forintot) kell fizetni egy családi belépőért. A kiállítás bejáratánál azonban így is rendszeresek a hosszú sorok.

MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »