A magyarság további asszimilálódásától tart az MKP

Pénteken, 2012. március 30-án ülésezett a Magyar Koalíció Pártja Elnökök Tanácsa, hogy értékelje a választási eredményeket, előkészítse az Országos Tanács április 21-i ülését, és megvitassa a párt jövőjét.

A találkozón az aktuálpolitikai kérdések mellett Robert Fico kabinetjének készülő kormányprogramjával kapcsolatos nyilatkozatok is felmerültek. Az MKP szerint a nemzetközi szervezetek ajánlásainak elfogadása is fontos szempont az adott kormány tevékenységének értékelésénél. E tekintetben sajnos kijelenthetjük, hogy az átfogó kisebbségi törvényt a Radičová-kormány nem emelte programjába, az alakuló Fico-kormány már említést sem tesz róla. A status quo megőrzése a magyarság további asszimilálódásának és elvándorlásának az eszköze. 

A kisebbségügyi miniszterelnök-helyettesi poszt további sorsának kétségessége az MKP véleménye szerint szintén arra mutat rá, hogy a szlovákiai nemzeti közösségek identitásuk megőrzése terén az elkövetkező négy évben nem számíthatnak előrelépésre. A Magyar Koalíció Pártja a szlovákiai magyarsággal kapcsolatos kérdések minél hatékonyabb érdekképviselete érdekében továbbra is legfőbb céljának tartja az eddig kialakult kisebbségi jogi helyzet megtartását és annak fejlesztését, melynek érdekében nyitott bárminemű konstruktív párbeszédre.

Felvidék MA

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »