Nevet változtat a legnagyobb mobilszolgáltató

A legnagyobb lengyel távközlési cég júniusis bezárólag átveszi az anyavállalat, azaz az Orange (France Telecom) narancssárga brand-jét. Erre a vállalati egységesítés miatt kerül majd sor.

A vezérigazgató továbbra is elégedett a 1,5 zlotys osztalékkal, amely 8,8%-os osztalékhozamot jelent. A régióban körbetekintve azt látjuk, hogy HUF alapon az MTELEKOM ugyanekkora osztalékhozammal forog, viszont a nyertes a cseh távközlési cég, a Telefonica O2 CR, amely 10% feletti osztalékhozamot biztosít.

Ez utóbbinál fájó pont, hogy a cash flow már nem teljes mértékben fedezte az osztalékot tavaly, ezért a 40 cseh koronás osztalék egyharmada miatt hozzányúltak az eredménytartalékhoz is.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »

DAX elemzés: javul az index technikai képe

A DAX (DE30) ma folytatja a pénteken megkezdett felépülését, az index ma átugrotta az 50 órás és a 200 órás mozgóátlagokat, illetve tesztelni tudta a legutóbbi korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét 13.970 pontnál. Az S&P az eddigi negatívról pozitívra javította a Deutsche Bank adósminősítésének kilátását.

Read More »