Megújuló erőforrásokba fektetnek Kárpátalján

Ebben az évben elképzelhető, hogy Kárpátalján két-három kisebb vízerőmű fog épülni – közölte Olekszandr Ledida, Kárpátalja kormányzója.

„Ausztriában az ország villamosenergiájának 76 %-át vízerőmű adja. Svájcban ez a mutató még magasabb” – jegyezte meg Ledida.

Ledida megjegyezte, hogy a Talabor-Nagy-ági víerőmű elegendő Kárpátalja számára, ugyanakkor ez csupán  az elektormos energia 7 %-át adja. Ezért Kárpátalja nincs elégségesen elektromos energiával bebiztosítva. Az elektromos vezetékek meghibásodása esetén Ungváron nem lesz elegendő áram. Ilyen esetben Szlovákiához vagy Magyarországhoz kell majd segítségért fordulni.

A kormányzó elmondta, hogy ő személy szerint ellenzi egy atomerőmű létesítését Kárpátalján.

Ebben az évben Kárpátalján egyébként egy 5 megawatt teljesítményű naperőmű építése veszi kezdetét. Ez lesz Közép- és Nyugat-Ukrajna első naperőműve.

Kárpátinfo.net

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »