Megszakadtak a tárgyalások a Boko Harammal

Mindössze pár nappal az után, hogy felröppentek a hírek arról, hogy a nigériai vezetés közvetítők útján felvette a kapcsolatot a Boko Haram iszlamista terrorszervezetel, azok máris elzárkóztak a további megbeszélésektől.

A döntés hátterében az áll, hogy a közvetítők egyike, Datti Ahmed, a Legfelsőbb Tanács a Saríáért elnöke visszavonult a tárgyalásoktól.

Ahmed indoklása szerint megingott a bizalma a kormány őszinteségében, miután az elvileg titokban zajló folyamatról a média több információt is kiszivárogtatott.

A közvetítő távozása – amennyiben szerepét nem vállalja át más muszlim vezető – akár komoly veszélybe is sodorhatja a Boko Harammal folytatott tárgyalásokat, mert Ahmed személyében végre valaki olyanra találtak, akiben mindkét fél megbízott.

A nigériai vezetés már többször is jelezte szándékát a Nigériát sorozatos merényleteivel rettegésben tartó terrorszervezettel való megegyezésre, azonban erre eddig azért nem került sor, mert a kormány szerint a Boko Haram nem jelölte meg egyértelműen követeléseit. A mostani tárgyalásokról kiszivárgott információk szerint végül a szervezet minden fogva tartott tagjának szabadon engedését követelte a tűzszünetért cserébe.

Tési Áron

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »