Lavina temetett be egy afgán falut

Egy, a tádzsik határhoz közel eső hegyi falu, Serim Nazam szinte teljes egészét lavina temette be. Az ügyben nyilatkozott tisztviselők attól tartanak: majdnem a falu teljes lakossága életét vesztette.

A 190 fős, Badaksan tartománybeli faluban bekövetkezett tragédiának az eddigi jelentések alapján 39 halálos áldozata van, további 140 ember eltűntként tartanak nyilván.

A tragédia vélhetően hétfő hajnalban következett be, de a mentőalakulatok egészen kedd reggelig nem tudták megközelíteni a helyszínt a hevesen tomboló viharok és a járhatatlan terep miatt. 

Mohamed Daim Kakar, az Afgán Nemzeti Katasztrófavédelmi Hatóság főigazgatója elmondta: folynak a munkálatok annak érdekében, hogy helikopterekkel takarókat, élelmet és gyógyszert szállítsanak a helyszínre.

A halálos áldozatokat is követelő lavinák és a kemény telek nem szokatlanok Afganisztán északi, hegyvidéki területein. 2010 februárjában 170 ember vesztette életét egy lavina következtében a Szalang-hágónál.

Sedghi Amitis

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »