Megemelt osztalékot fizet az Adidas

Korán reggel felvettük a futócipőt, hiszen a piac nagyágyújának jelentése miatt korán be kellett érnünk a munkahelyre. A negyedik negyedéves számok simán átvitték a magasugrólécet hibapont nélkül. A nettó eredmény megháromszorozódott az előző időszakhoz képest. Az EPS 0,03 euróról 0,09 euróra ugrott ennek következtében. Az értékesítések is szépen vették az akadályokat, hiszen 3,26 milliárd eurót értek el a várt 3,14 euróhoz képest.

A menedzsment a számok láttán az eddigi 0,8 centes osztalékot 1 euróra emelte. A célegyenesbe érkezve azonban mégsem örülhettünk annyira, hiszen a bruttó fedezeti hányad 46,5%-ról 45,6%-ra esett. Az idei évben 3,52-3,68 euró között lehet az egy részvényre eső profit, a piac viszont 3,77 euróval számolt. Talán ennek köszönhető, hogy a verseny végén célfotóra lesz szükség, hogy a reggeli mínuszokat a nap végére behozza a cég.     

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »