Talpra állhat az olajipari óriás

A héten komoly rally bontakozhat ki a British Petroluem részvényeiben. A társaság bejelentése alapján sikerült peren kívül megegyezni a két évvel ezelőtti mexikói-öbölbeli olajkatasztrófa miatt kártérítést követelő vállalatok jelentős részével. Eddigiekben 14 milliárd dolláros összegek repkedtek az íróasztal felett, ami most 7,8 milliárd dollárra csökkenhet. A pénzt a már korábban felállított kártérítési alapból kívánják kifizetni.

Az egyenlet végeredménye azonban nem jön ki ilyen egyszerűen, mivel az amerikai kormány 17,6 milliárd dolláros bíróságával még számolnia kell a vállalatnak. Mint mindenre, erre is van kerete a cégnek, azonban lényegesen kevesebb, mindössze 3,5 milliárd dollár, mivel a cég szerint a kormány túlbecsli a tengerbe került olaj mennyiségét, ami alapján a büntetést számolják.

Mindent egybe vetve arra számítunk, hogy a 2010-es katasztrófa előtti szintek közelébe (600 penny) emelkedhet az árfolyam, ha marad a matek az eredetiben.  

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »