Romániában a jövőben himnuszénekléssel kezdődhet az iskolahét

A képviselőház oktatási bizottsága kedden, Cătălin Baba tanügyminiszter jelenlétében, kedvezően véleményezte azt a törvényjavaslatot, amely szerint az iskolákban minden hétfőn kötelező lenne a himnusz éneklése.

Az ülésen csak a kormánykoalíció képviselői vettek részt, az ülést Cătălin Croitoru demokrata liberális képviselő vezette.

A Demokrata Liberális Párt egyes honatyái által benyújtott, a 75/1994-es, a nemzeti himnuszról és zászlóról szóló törvényt módosító javaslat értelmében, az iskolákban minden hétfőn a himnusz eléneklésével kezdődne a tanítás. Az elemi tagozatos tanulóknak csak az első szakaszt kell elénekelniük.

Cătălin Baba tárcavezető az ülés után elmondta: „A tervezet tisztázza és egyértelműsíti a pedagógusok és a tanulók kötelezettségeit”.

„A törvény hasznos, ezért a kormány támogatja” – magyarázta Baba. Hozzáfűzte: jelenleg létezik egy miniszteri rendelet, amely a himnusz énekléséről szól, de „a honatyák törvényben akarják szentesíteni ezt abból a megfontolásból, hogy a rendeletet a tanügyminiszter módosíthatná”.

Kitekintő / Nyugati Jelen / Mediafax

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »