A kisebbségek együttműködésre vannak utalva

A Szlovákiában élő kisebbségeknek tudatosítaniuk kell, az e közösségekhez tartozók sohasem lesznek annyian, hogy 76 képviselőt küldhessenek a parlamentbe, ezért – akarva-akaratlanul – együttműködésre vannak utalva. Erről Bugár Béla, a Híd elnöke beszélt pénteki vágsellyei kampányrendezvényén.

“Ez az egyetlen útja annak, hogy elejét vegyük a feszültségnek” – jegyezte meg ezzel kapcsolatban a pártelnök.

Bugár a többi közt kifejtette, a Híd a következő megbízatási időszakban szeretné elérni az állampolgársági törvény módosítását, és a munkahelyteremtés támogatására, az infrastruktúra fejlesztésére akar összpontosítani, például a dél-szlovákiai R7-es gyorsforgalmi út építésével.

Kitekintő / Új Szó

Felkapott hírek

Friss hírek

Feszült a helyzet Ukrajnában, aggódik a G7

A világ hét legfejlettebb iparú országának külügyminiszterei és Josep Borrell, az EU kül-és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn közös állásfoglalásban fejezték ki aggodalmukat amiatt, hogy Oroszország jelentős haderőt vont össze az ukrán határ mentén és az általa önkényesen elcsatolt Krím-félszigeten.

Read More »

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »