Chmel: A Szlovák Nemzeti Párt fajgyűlölő politikát folytat

A Szlovák Nemzeti Párt óriásplakát-kampányával átlépte a szokványos politikai küzdelem határait és a rejtett rasszizmusból nyílt fajgyűlöletbe csapott át – áll Rudolf Chmel, a szlovák kormány emberi jogokért és kisebbségekért felelős miniszterelnök-helyettes vonatkozó szerdai nyilatkozatában.

Ez a tény a közvélemény számára azt az igaztalan tételt sejtteti, mintha a roma közösség minden tagja szociálisan rászorult lenne és az állam pedig fizetné őket, ami a jelenlegi helyzetben nagyon veszélyes hozzáállás.Az ilyen kijelentések szítják a romákkal szembeni feszültséget és gyűlöletet, különösen akkor, amikor a gazdasági válság következtében növekszik a munkanélküliség, valamint a jövőtől való félelem.

Rudolf Chmel szerint az említett gondok miatt a romákat bűnbakként beállítani elfogadhatatlan rasszista populizmus, ezért a választási kampány összes résztvevőjéhez fordul azzal a kéréssel, hogy tartózkodjon az olyan félrevezető tételektől, amelyek a romákat az állami szociális támogatások legnagyobb kedvezményezettjeinek tüntetik fel.

parameter.sk

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »