Nőtt a Zwack profitja

Bár a Zwack árbevétele és a bruttó fedezete 3-4%-kal morzsolódott október-december időszakban (2010 azonos időszakához képest), az üzemi eredmény és a nettó profit 2-3%-kal ugrott meg főként annak köszönhetően, hogy év közben is folytatódott a karcsúsítás és a működési költségek lefaragása.

Az árbevétel kapcsán tovább nőtt a saját prémium termékek forgalma, ami jót tett a bruttó fedezeti hányadnak is. Véleményünk szerint a január eleji adóemelések kapcsán betárazhattak a kereskedők, ezért a január-március folyamán az amúgy is gyenge szezonalitás miatt nem számítunk kirobbanó eredményre (bár a húsvéti vásárlások megnyomhatják a márciust).

A nettó eredmény 1,9 milliárd forintra ugrott április-december vonatkozásában, ennek kapcsán úgy érezzük, hogy teljesíthető a menedzsment 1,6 milliárdos eredményterve. Az osztalék kapcsán továbbra is 800-900 forintra számítunk, bár a mérlegben lévő 2.700 forintos készpénzállomány tekintetében kacérkodunk azzal az elképzeléssel, hogy ismét rendkívüli osztalékot fizet a társaság.

Mindezek ellenére nem várunk tépést a részvényárfolyamban.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »