Radicová beismerte, hogy jártak nála a Pentától

Iveta Radičová kormányfő beismerte, hogy a saját házában is többen meglátogatták a Penta pénzügyi csoporttól, de nem abban az időszakban, amikor már magas állami beosztásban tevékenykedett.

Hogy köztük-e volt a társaság egyik főrészvényese, Jaroslav Haščák, arra nem válaszolt egyértelműen. „A saját házamban több ezer ember volt látogatóban azokban az időkben, lehet még több is” – mondta.

Nem kommentálta a Penta azon kijelentését, hogy Haščák meglátogatta őt. „Egy társaság szóvivőjére kormányfőként nem fogok reagálni. Most komolyan szeretnének belerángatni a gorilla játékokba? Elnézést, de ezt elutasítom” – szögezte le.

Hangsúlyozta, hogy a kormányfő, a miniszterek és a képviselők kötelessége, hogy a tripartitás elve alapján találkozzanak a munkáltatók és az alkalmazottak képviselőivel. „Önök pedig bizonyára tudják, hogy a Munkáltatók országos uniójának alelnöke a Pentától van?!” – folytatta.

Megjegyezte, hogy a kormányfő számos formális és informális találkozón vesz részt. A kérdésre, hogy Haščákot a barátjának tartja-e, annyit válaszolt mindössze, hogy ismeri őt, és ez minden. Arra a kérdésre viazont nem válaszolt, hogy ki járt nála. Úgy gondolja, ez az ő és a többi személy magánéletének súlyos megsértése. „nem hagyom, hogy ilyen ízléstelen dolgokba bevonjanak” – jelentette ki.

Paraméter.sk

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »