Magyar diákok a Wall Streeten

Mobil biomasszasüzem, közösségi innovációs jukebox és egy különleges higiéniai megoldás: ez a három magyar ötlet indul a Kairos Society ötven legjobb diákvállalkozását bemutató versenyén.

A New York-i tőzsdén bemutatkozó ötven vállalkozás közül a három legéletképesebb innováció alkotói különleges lehetőséget kapnak projektjeik megvalósítására – foglalja össze a Kairos Hungary közleménye.

Idén a magyar indulók között Király Annamária és Tóth Krisztián, a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) hallgatóinak mobil biomasszaüzeme és nagy hatékonyságú napkollektorötlete versenyez, valamint Huszár Gerzson, a Gábor Dénes Főiskola (GDF) közösségi innovációs jukeboxa és Róna Péter, a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) diákjának az egészségügyi dolgozók kézmosási hatékonyságát javító egyedi megoldása szerepel, amely csökkentené a kórházi fertőzések terjedését.

A Kairos Society évente megrendezett New York-i csúcstalálkozóján a diákok találmányait és projektjeit a Wall Street-i tőzsde épületében állítják ki a világ 150 elismert vezetőjének, 350 „top vállalkozójának” és a világsajtó vezető képviselőinek.

A legjobb ötven találmány közé olyan munkákat választanak be, amelyek az egészségügyben, a megújuló energiaforrások szakágában, az oktatásban, a műszaki tudományok területén és a kereskedelemben szolgálnak újszerű megoldásokkal, és világszinten segíthetik elő a gazdasági fejlődést.

Magyarország fiatal feltalálói 2010-ben vettek részt első alkalommal a Kairos Society New York-i csúcstalálkozóján. Ekkor Weszl Miklós innovációja aratta a legnagyobb sikert: az ő ötlete alapján vált lehetségessé a csontpótlás őssejtek segítségével.

MTI

Friss hírek