Radičová: Szlovákiának alapvető reformokra van szüksége

A kormányok bukásainak és távozásainak egy közös nevezője van, a gazdasági válság Iveta Radičová miniszterelnök szerint.

A kormányfő a HNClubban tartott vitafórumon elmondta, kormányzása idején Szlovákia lett a második a közkiadások konszolidációja terén, amit 8-ról 4,9 százalékra sikerült csökkentetni.

A kormányfő szerint az ország egyik legsúlyosabb problémája a hosszútávú munkanélküliség, melynek aránya még mindig nagyon magas.

Radičová kifejtette, az országnak alapvető reformokra van szüksége, az egészségügyi ellátórendszeren, valamint az adó- és járulékrendszeren is változtatni kell. „Nem tudunk előrelépni az oktatási rendszer tartalmi reformja nélkül, mivel ez elengedhetetlen a konkurenciaképességünk javításához. Ez közös jövőnk szempontjából az egyik legfontosabb prioritás” – mondta.

Új Szó

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »