Szlovákia: Választási plakátrongálás

A Generácia ’89 aktivistái mára virradóra több párt választási plakátját fehérre festették, így tiltakozva a pártokrácia, a korrupció és a közpénzek szétlopása ellen.

A Róbert Mihály nevével fémjelzett mozgalom arra szeretné rábírni a szavazópolgárokat, ne járuljanak az urnákhoz, vagy ha igen, akkor csak üres borítékot adjanak le.

A Szlovák Kereszténydemokrata Unió – Demokrata Párt (SDKÚ) hozzászokott választási plakátjainak megrongálásához a kampányidőszakban. „Átragasztjuk a megrongált plakátokat” – mondta Michal Lukáč szóvivő.

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) egyelőre nem tud arról, hogy megrongálták-e a plakátjaikat. „Tájékozódunk, és ha igen, feljelentést teszünk” – mondta Jana Benková pártszóvivő.

A Hídnak sincsenek információ plakátrongálásról.

A Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) nem akart nyilatkozni a rongálással kapcsolatban.

A Szabadság és Szolidaritás (SaS) szóvivője, Tatiana Tóthová szerint pártjának nincsenek korrupciós botrányai, szemben más pártokkal.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »