Ukrajna nem fogja végrehajtani Magyarország követeléséit

A Nemzetiségi kisebbségek jogai védelmével foglalkozó közös ukrán-magyar bizottság ülésén 18 év alatt először nem írták alá a nemzetiségi kisebbségek jogait illető megegyezést.

Az okmányt a magyar fél követelése miatt nem írták alá, melynek értelmében Kárpátalján létrehoztak volna egy Tisza-menti közigazgatási területet a magyarok kompakt tartózkodási helyével. Erről Volodimir Martin ír a ZN.UA legfrissebb számában.

„Megmagyaráztuk, hogy Kárpátalja többnemzetiségű terület, ezért a hatalom egyformán fog viszonyulni minden kisebbséghez, minden kivételezés nélkül. Sajnos, ezt a nézetünket nem osztják magyar kollégáink, ezért nem sikerült kompromisszumot kötni”, – jelentette be a Kárpátaljai ODA helyettes vezetője, Ivan Kacsur, aki részt vett a kormányközi bizottságon.

Kitekintő / Kárpátalja Ma

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »