Békefenntartókra támadtak Darfúrban

Egy békefenntartót megöltek, hármat pedig megsebesítettek Szudán konfliktusokkal sújtott darfúri régiójában – jelentette be az ENSZ és az Afrikai Unió közös missziója, az UNAMID (United Nations-African Union Mission in Darfur) szóvivője. A három sebesült egyike rendkívül súlyos állapotban van.

A járőrökre akkor támadtak, mikor éppen szolgálatban voltak  El Daeintől 60 kilométerre északnyugatra, arról azonban nincs hír, hogy kik állnak a támadás hátterében. Egyelőre azt sem tudni, hogy milyen nemzetiségűek az áldozatok, csupán annyi bizonyos, hogy nigériai, tanzániai és egyiptomi katonák szolgálnak ezen a területen.

Ebben az évben ez volt az első halálos kimenetelű támadás az UNAMID emberei ellen, de már több mint 30 békefenntartó vesztette életét a misszió 2007-es telepítése óta. Az UNAMID vezetője, Ibrahim Gambari a mostanihoz hasonló támadásokat háborús bűncselekménynek nevezte, s véleménye szerint a kartúmi kormánynak az eddigieknél nagyobb erőfeszítéseket kellene tennie annak érdekében, hogy megbüntessék az elkövetőket.

Dallos Sára

Friss hírek

Stagfláció várhat a britekre

Hét hónapja nem mért mélypontra süllyedtek, jóllehet továbbra is élénkülést mutatnak a brit gazdaság aktivitásának csütörtökön ismertetett előzetes szeptemberi jelzőszámai. A tizenkét havi fogyasztói infláció emellett a múlt hónapban 3,2 százalékra gyorsult - soha nem mértek még ilyen hirtelen ugrást.

Read More »

30 millió lakás áll üresen Kínában

Kína ingatlanpiacát évek óta túlkínálat jellemzi, az ingatlanfejlesztők csak építenek és építenek, akkor is, ha éppen nincs kereslet a lakásokra. Ennek köszönhetően mára közel 30 millióra nőtt azoknak a lakásoknak a száma, amelyek eladatlanul, üresen állnak.

Read More »